معرفی آزمایشگاه علوم شناختی
محل آزمایشگاه: دانشگاه خلیج فارس، دانشکده مهندسی سیستمهای هوشمند و علوم داده، طبقه سوم
هیات علمی ناظر: دکتر حجت قیمتگر
❖ پیچیدگی زندگی بشر در قرن حاضر ما را بیش از پیش به مهارتهای شناختی وابسته میسازد، به همین جهت در کل دنیا برنامه های Training Brain جزء اولویتهای نظام های آموزشی و پژوهشی و دانش بنیان است. عالقهمندی به گسترش توانمندی- های شناختی در کل دنیا و به خصوص کشورهای توسعه یافته موجب ظهور صنعت سالمت مغز شده است. امروزه در مراکز تحقیقاتی عمده دنیا مجموعه ای از دانشمندان برای انتقال دانش از علوم پایه و اعصاب شناختی به صنعت و دیگر زمینه های زندگی بشر در حال تحقیق هستند و به دلیل تاثیر اقتصادی و نظامی و نیز تاثیر بر وضعیت بهداشت و سالمت جامعه، هزینه های هنگفتی صرف آن می شود. پژوهش در زمینه علوم شناختی حرکت در مرزهای دانش است و نتایج حاصل از آن نه تنها به رشد دانش منتهی می شود بلکه می تواند در زمینه های مختلف سالمت، فرهنگ، مدیریت، اقتصاد، صنعت، علوم دفاعی و... به کار گرفته شود و گره گشای مسائل کشور و جهان باشد.
❖ اهمیت پردازش سیگنالهای حیاتی مانند سیگنالهای مغزی EEG و همچنین زمینه های مختلفی تحقیقاتی بر روی این سیگنالهای حیاتی مثل کاربردهای روانشناسی، طراحی سیستمهای هوشمند، طراحی سیستمهای واسط مغز وکامپیوتر (BCI،( تشخیص بیماریهای مغزی، کاربردهای کلینیکی و تحقیقاتی، بر اهمیت مطالعه در این زمینه تاکید میکند. همچنین، مطابق با مصوبه شورای عالی انقالب فرهنگی، فعالیتهای علمی و تحقیقاتی در حوزههای علوم شناختی به عنوان اولویت الف طرح- های پژوهشی مد نظر میباشد.
❖ دانشگاه خلیج فارس بوشهر، با بهره گیری از اساتید و نیروهای متخصص داخلی از رشته های مختلف، و همچنین همکاری با متخصصین خارج از کشور، یکی از هسته های پیشرو در استان بوشهر محسوب می شود. هدف این مجموعه، توسعه فناوری های نوین در حوزه علوم و فناوری های شناختی در زمینه آنالیز و پردازش سیگنالها و تصاویر مغزی است.
❖ مرکز نوآوری و توسعه فناوری های شناختی با رویکرد علوم شناختی در چهار حیطه حیطه آموزشی، پژوهشی، توسعه فناوری و درمانی به فعالیت خواهد پرداخت و در این راستا از متخصصین علوم مختلف بهره خواهد گرفت.
اهداف آزمایشگاه علوم شناختی
❖ تبدیل شدن به برند درمان های شناختی در جنوب کشور
❖ ترویج فرهنگ نوآوری و کارآفرینی مبتنی بر فناوری و کسب و کار دانشبنیان در حیطه علوم شناختی
❖ گسترش پژوهشها در حیطه علوم شناختی و ارائه مقاالت به روز در سطح جهانی در مجالت معتبر پژوهشی و در نتیجه ارتقاء رتبه علمی دانشگاه و همچنین امکان فعالیت در تیم های بین المللی ارتباط با صنعت (استعدادیابی و ارتقاء توانمندی های شناختی نیروی انسانی، ارائه خدمات مشاوره ای)
❖ ارائه خدمات ارزیابی، ارتقا توانایی های شناختی مشاغل مختلف با توجه به نیازهای ویژه هر شغل
❖ گسترش فعالیتهای بین رشتهای
❖ ارتقاء توانمندی های شناختی کودکان
❖ تبدیل شدن به قطب توریسم درمانی در حیطه شناختی در جنوب کشور
❖ ارائه کارگاهها و سمینارهایی برای عموم جهت ارتقاء آگاهی در زمینه شناختی
❖ تدوین و اجرای برنامههای توانبخشی شناختی برای جمعیت ایرانی
❖ ساخت و تولید نرم افزارهای بازتوانی و کتاب های آموزشی
❖ تجهیز و ایجاد مراکز وابسته در آینده مانند مهدها و مدارس شناختی، کلینیک بازتوانی اعتیاد